Jelena Jovović


Jelena Jovović je svakako jedna od najistaknutijih evropskih džez umetnica srednje generacije sa našeg podneblja koja je uspela da svojim talentom probije evropske okvire i istakne se kao vokalni solista i autor na teritoriji SAD. Njen album Heartbeat je na plejlistama značajnih američkih i svetskih radio stanica osvojio srca slušalaca.

Jelena je po završenim studijama džez muzike  u Gracu i osnovala katedru za džez pevanje u dalekoj Južnoafričkoj republici u kojoj je provela četiri godine. Nakon povratka u Srbiju dvehiljaditih- predaje džez pevanje u MŠ Stanković koja je iznedrila i oblikovala mnoge naše značajne muzičare.

Jelena je spiritus movens, svetski putnik i muzičarka koja više od tri decenije pleni svojim muzičkim darom na mnogim internacionalnim binama.  Glasom valera Sare Von i baršuna Bili Holidej ali i modernog pristupa Dajen Rivs je osvojila i mnoga pera muzičkih kritičara  koji željno iščekuju Jelenin sledeći album.

Na bini se Jeleni Jovović pridružuju sjajni domaći muzičari od kojih je većina učestvovala na kreiranju Heartbeat-a: Vasil Hadžimanov za klavirom, Fedor Ruškuc na kontrabasu, za bubnjevima Anđelko Đele Stupar,  tenor sax Rastko Obradović, na trubi je Strahinja Banović, srce perkusija Maja Klisinski,  i prateći vokali Srđan Marković i Sara Konstantinović a specijalni gosti su Miloš Nikolić na trombonu, Branko Trijić gitara i Miloš Branisavljević vibrafon.